You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Mit keres?
banner-1474547152622849910520.jpg

Nem érdemes halogatni a téli gumi vásárlást!

Az utóbbi években tapasztalható kiszámíthatatlan időjárás az olyan, majdhogynem kőbe vésett szabályokat is felborítja, mint a téli gumi vásárlásának időpontja. A 7°C fok alá esett hőmérséklet akár egyik napról a másikra is előfordulhat, és ilyenkor mindenki egyszerre rohamozza meg a szervizeket és gumisokat. Készüljön fel időben, vásárolja meg téli gumiját még a tömegek előtt!

A korábbi évek tapasztalatai sok esetben felülírják a mindenki által ismert 7°C fokos szabályt, azaz, ha a hőmérséklet tartósan 7°C fok alá csökken, akkor téli gumiabroncsokra kell váltani. Mostanság többször is tapasztalhattuk, hogy ősszel a napi átlaghőmérséklet egyik napról a másikra képes akár 10-15°C fokot is csökkenni. Sokan az ilyen drasztikus hőmérséklet esések idején rohamozzák meg a szervizeket, vagy ami még rosszabb, csak akkor ha már tényleg esik a hó. Az ilyen esetekben pedig sajnos igen gyakori, hogy a szervizek csak 1-2 hétre előre tudnak időpontot adni!

Másik fontos szempont, hogy az ilyen rohamok során előfordul, hogy a szezonban bizonyos méretek vagy mintázatok hiánycikkekké válnak. Ha az utolsó pillanatra hagyjuk a téli gumi vásárlást, akkor sajnos már nem szabad válogatni, azt kell megvenni, ami kapható!

Ha valaki igazán előrelátó, akkor már szeptemberben megvásárolja a téli gumit, és októberben túlesik a cserén is, így sok bosszúságtól kímélheti meg magát. Ilyenkor, ha még nincs is 7°C alatt a hőmérséklet, annyira meleg már nincsen, hogy az megviselné a téligumikat, cserébe viszont naprakészek lehetünk a szeszélyes őszi időjárásban is.

2021.10.01.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

E Gumipont

+36 30 505 8413