Telefonszám: +36 30 505 8413
Mit keres?
Jármű Szélesség
Magasság
Átmérő
Évszak
Gyártó
Keresés
Jármű Szélesség
Magasság
Átmérő
Gyártó
Keresés
banner-1559311250305145204998.png

Ízelítő a jövőből: a Hankook futurisztikus kerekei

A dél-koreai Hankook öt futurisztikus tanulmánnyal készült a Frankfurti Autószalonra, melynek koncepciói azt mutatják be, hogyan képzelik el a jövő mobilitásának abroncstechnológiáját. Mutatjuk a koncepciókat:

1., Magfloat

A mágneses mező kiterjedési és forgási elvére épülő jármű. Egyszemélyes, legfeljebb 20 km/h-s sebességgel tud haladni, zárt térben is használható.

 

2., Flexup

Futófelülete képes megnyúlásra és összehúzódásra is, ennek köszönhetően akár a lépcsőket is le tudja küzdeni. Sík felületen pedig a síeléskor is használt dőlési alapelvet alkalmazza.

3., iPlay

Ebben a járműben a vezető két hatalmas kerék között ül. A rugalmas felfüggesztési rendszernek köszönhetően nagy sebesség és kanyarodás esetén is optimális teljesítményt biztosít a kerék dőlésszögének megváltoztatásával.

4., Shiftrac

A jármű gumija több abroncscikkelyből áll, ezek képesek az elmozdulásra, így lényegében a korcsolyázáshoz hasonló éles fordulókat és a gyors sávváltást is lehetővé teszik.

5., Autobine

Az Autobine egy önvezető busz tanulmányváltozata: a jármű hossza az utasok számától függően növelhető vagy csökkenthető további kerekek hozzáadásával vagy eltávolításával. Az intelligens abroncs érzékeli a jármű tömegét, és csatlakoztatja magát a busz alvázához.

Kíváncsian várjuk, mikor jelennek meg ezek a járművek a mindennapokban!

Forrás: totalcar.hu

 

2018.06.15.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

+36 30 505 8413